HTML

megjegyzések

lsd a nevet / majd kialakul

Friss topikok

Linkblog

Asus Eee 2G, avagy az eszköz szentesíti a célt! 2.rész

2010.04.20. 12:19 Nem a tiéd!

 Mivel az eredetileg telpített szoftverkörnyezet használhatatlan volt, ezért más megoldás után kellett néznem. Ezért csakis valamilyen Linux disztribúció jöhetett szóba. A Distrowatch nevű oldalon kerestem megfelelő op.rendszert, a következő feltételek szerint:

  • Distributon category: Netbook
  • Architecture:            i386
  • Status:                    Active

A szűrőn ezek akadtak fent:

 

Ezek közül a legutolsó mellet döntöttem, mivel mind kinézetében, mind funkcionalitásában ez felet meg legjobban az "ízlésemnek". A dobogó második fokát nálam a Jolicloud hódította meg. De legjobb, ha egy táblázatban foglalom össze a tapasztalatokat:

Linuxok Asus Eee 2G-re
DistroProKontraMegjegyzés
CrunchBang Linux  Az installáció meghiusúlt
EasyPeasyAzonnal használható, átlátható felületA WLAN nehézkes beüzemelése; Az OpenOffice nehézkes bővíthetőségeAz 1.6 verzió nagyon lassan fut
JolicloudUgyanaz, mint fent. A WLAN azonnal működőképesA felkínált szoftverválaszték átláthatatlanDisztribúció frissítés után a rendszer összeomlott
PC/OSBarátságos, jól konfigurálható kezelőfelület, minden azonnal meglelhető Lásd, mint fent

 

A fentiekben leírtakat -hangsúlyozom - egy DOS/Windows-on felnőtt egy kicsivel nagyobb, mint egységsugarú felhasználóként írtam ide.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nematied.blog.hu/api/trackback/id/tr601936831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meuro 2010.05.11. 14:04:59

Egy asus eee 701 4G -m van, volt már rajta easypeasy 1.1, 1.5 - és most 1.6. Ez utóbbi messze a legjobb, minden megy rajta azonnal, egyedül a mikrofont kell a hangrögzítőben bekapcsolni pl. a skypeoláshoz (alapból ki van kapcs, nem tudom miért)Gyorsabban bootol mint az 1.5 harminc százalékkal.
www.geteasypeasy.com - logikusan le van írva a telepítés is. Csak ajánlani tudom!

meuro 2010.05.11. 14:06:46

még vmi: a WLAN azonnal ment magától, csak az állapotjelzőre kellett kattintani.

Nem a tiéd! 2010.05.11. 21:49:05

@meuro: Köszönöm, de: "A fentiekben leírtakat -hangsúlyozom - egy DOS/Windows-on felnőtt egy kicsivel nagyobb, mint egységsugarú felhasználóként írtam ide." és maradjunk annyiban, hogy három műszak és család mellett nem igazán van idő a bűvészkedésre. Amit leírtam felfogható egy rapid tesztként is. Ennek fényében nálam a PC/OS volt a nyerő megoldás.
Ó, most látom csak a különbséget Te/Ön egy 4G-s gépről ír(sz). Nekem 2G-s van, tehát épp feleannyi tárterület áll rendelkezésemre.
Az easypeasy valóban jó választásnak tűnik, de amikor a feltelepült openoffice-t sehogy sem bírtam rávenni, hogy adatbázis kezelő modulja is installálódjon; mert mindig valamilyen modul hiányzott hozzá, no akkor feladtam.
Ilyen problémám nem volt azokkal a disztribúciókkal melyeknél nem volt grátisz openoffice.
süti beállítások módosítása